Hoogwaardig printpapier

Als professionele printservice begrijpen wij dat de kwaliteit van het papier net zo belangrijk is als de kwaliteit van de print zelf. Daarom hebben wij een zorgvuldige selectie van papier samengesteld op basis van onze eigen testprints, zodat we zeker zijn dat we de beste kwaliteit kunnen leveren aan onze klanten. Voor onze standaardprints bieden wij een minimale zwaarte van 180 gram/m2. Dit zorgt voor een mooie stevigheid aan het werk en verminderd de kans op kreukels en bobbelingen. Ons standaard matt-coated FSC papier geeft een prachtig resultaat voor posters, illustraties, reclame-uitingen en geboortekaartjes.

Daarnaast bieden wij twee types fotopapier aan, met een zwaardere zwaarte van 260 gram/m2 voor meer stevigheid en een passende uitstraling voor foto’s. Dit papier is beschikbaar in een glossy variant, voor die typische foto glans, en in een satin variant met een mattere finish. Wilt u graag hoog-kwaliteit fine-art papier of fotopapier? Dan bieden wij standaard het Baryta fotopapier (350 gram/m2) van Hahnemühle voor een typerende Baryta finish en het Fine-Art Pearl (285 gram/m2) papier voor een zachte finish. Dit waardere papier is bij uitstek geschikt voor een fine-art uitstraling.

Papiersoorten:

Matt Coated
Canonline 7215
180 GR/M2

  • Het beste geschikt voor het afdrukken van tekstuele documenten zoals rapporten, flyers, brochures en presentaties.
  • Het is ook geschikt voor posters en andere grafische afdrukken die een matte afwerking vereisen.

Gladde, matte afwerking

Het voordeel van Matt Coated papier is dat het een gladde, matte afwerking heeft. Hierdoor is het goed leesbaar en is er weinig tot geen reflectie, wat het ideaal maakt voor gebruik in omgevingen met veel licht of fel licht.

Relatief goedkoper

Bovendien is dit papier relatief goedkoper in vergelijking met andere soorten papier, waardoor het een goede keuze is voor bedrijven die regelmatig grote afdrukken maken.

Hogere kleurechtheid

Het heeft ook een hogere kleurechtheid, wat betekent dat kleuren beter behouden blijven in vergelijking met ongecoat papier.

Bijzonderheden

Matt Coated papier is niet zo glanzend als andere soorten papier. Hierdoor kan het minder geschikt zijn voor foto's of kleurrijke afbeeldingen die meer glans en levendigheid nodig hebben. Bovendien kan het minder duurzaam zijn dan andere soorten papier, vooral bij veelvuldig gebruik of bij blootstelling aan vocht

Photo satin
Canonline IJM263
260 GR/M2

  • Dit type papier is ideaal voor het afdrukken van foto's die een levendige kleurweergave en een mooie afwerking vereisen, zoals portretten en landschappen.
  • Het is ook geschikt voor het maken van reclamemateriaal zoals flyers en brochures.

Gladde afwerking

Photo Satin papier heeft een gladde afwerking met een lichte glans. Het belangrijkste voordeel van dit type papier is dat het de kleuren van de afbeelding levendig en helder weergeeft.

Bijzonderheden

Photo Satin papier is gevoelig voor vingerafdrukken en vlekken, vooral als het oppervlak van de afbeelding wordt aangeraakt. Ook kan de lichte glans soms leiden tot reflecties, waardoor de afbeelding minder goed zichtbaar is onder bepaalde lichtomstandigheden.

Steviger

Het papier is ook dikker en steviger dan standaard papier, wat zorgt voor een betere duurzaamheid en weerstand tegen scheuren en kreukels.

Photo Glossy
Canonline IJM261
260 GR/M2

  • Ideaal voor werk waarbij heldere kleuren en een glanzende afwerking gewenst zijn
  • Minder geschikt als het werk vaak aangeraakt wordt of bij hinderlijke reflecties.

Glanzende afwerking

Het Photo Glossy papier van Canonline heeft als voordeel dat het een zeer glanzende afwerking heeft, waardoor kleuren helder en levendig worden weergegeven.

Bijzonderheden

Photo Glossy papier is gevoelig voor vingerafdrukken en krassen. Hierdoor kan het papier minder geschikt zijn voor werk dat vaak aangeraakt wordt, zoals menukaarten of brochures die vaak doorgebladerd worden. Ook kan de reflecterende afwerking van het papier in sommige gevallen voor hinderlijke reflecties zorgen bij bepaalde belichting.

Zwaar papier

Bovendien is het papier relatief zwaar (260 gram/m2), waardoor het werk stevig aanvoelt en er professioneel uitziet.

Dit maakt het papier zeer geschikt voor het afdrukken van foto's en afbeeldingen die bedoeld zijn om op te vallen, zoals reclame-uitingen, posters en productfoto's.

Baryta Hahnemühle
FB Baryta
350 GR/M2

  • Wordt voornamelijk gebruikt voor fine-art prints, portretten en landschappen
  • Hoge kwaliteit en de luxe uitstraling is belangrijk

Hoogwaardig

Baryta papier is een hoogwaardig fotopapier dat geschikt is voor professionele prints. Het is gemaakt van 100% alpha cellulose en heeft een hoge dichtheid en kleurechtheid.

Bijzonderheden

Door de glanzende afwerking is het papier gevoelig voor vingerafdrukken en reflecties.

Het papier is duurder dan standaard fotopapier en kan daardoor minder geschikt zijn voor grote oplages.

Gedetailleerd

Het gladde oppervlak en de hoge dichtheid van het papier zorgen voor een zeer scherpe en gedetailleerde afdruk.

De typerende glanzende afwerking zorgt voor een luxe uitstraling van het werk.

Het papier is zeer geschikt voor zwart-wit prints vanwege de diepe zwarttinten.

Pearl Hahnemühle
Fine Art Pearl
350 GR/M2

  • Ideaal voor het afdrukken van foto's en kunstwerken die een subtiele glans en mooie kleurweergave vereisen.
  • Geschikt voor zowel professionele fotografen als amateurfotografen die op zoek zijn naar hoogwaardige prints.

Zachte finish

Dit type papier heeft een gladde structuur en geeft een natuurlijk uitziende afdruk met een fijne korrel en een subtiele glans. Het papier is geschikt voor het afdrukken van foto's met veel details, zoals portretten en landschappen.

Bijzonderheden

Minder geschikt is voor afdrukken waarbij geen reflecties gewenst zijn, zoals bijvoorbeeld technische tekeningen.

Daarnaast is het wat minder geschikt voor afdrukken met zeer donkere tinten, omdat de glans de donkere delen kan weerspiegelen en hierdoor minder contrast biedt dan bijvoorbeeld een mat papier.

Professioneel

Het voordeel van dit papier is dat het de afdrukken een professionele uitstraling geeft.

De zachte finish zorgt voor een mooie weergave van kleuren en details, waardoor het een populaire keuze is onder fotografen en kunstenaars.

Bovendien is het papier zuurvrij en voldoet het aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid.

Vraag een gratis sample aan